Bosbessenpannenkoeken

Een recept van de Tjasker in Grolloo

Bereiden

  • Doe de eieren met het pannenkoekenmeel, kokosvlokken, melk en zout in een kom en klop dit tot een dik beslag
  • Was de bosbessen en laat die goed uitlekken (evt. droog deppen met keukenpapier of theedoek)
  • Laat het vet in de koekenpan heet worden, doe er een beetje beslag in en verdeel de bessen erop
  • Druk de bessen meteen met een lepel in het nog vloeibare beslag en strooi er steeds één of twee eetlepels overheen om het uitlopende bessennat te binden
  • Bak de pannenkoeken op een laag vuur met de deksel op de pan, keer de pannenkoeken niet om
  • Serveer de pannenkoeken warm en strooi die naar smaak met suiker

Eet smakelijk!

Ingrediënten

3 eieren
200 gram pannenkoekenmeel
50 gram kokosvlokken
2,5 dl. melk
1/2 theelepel zout
500 gram bosbessen
margarine, olie of vet voor het bakken
6 tot 8 eetlepels paneermeel om mee te bestrooien, suiker o mee te bestrooien

Mijn favoriete pannenkoek

Dit recept komt uit het boekje Mijn favoriete pannenkoek. Dit is een boekje dat een aantal jaren uitgegeven is ter gelegenheid van de 25ste Drentse Molendag. Elke Drentse molen heeft een speciaal recept aangeleverd. Bovenstaand plaatje is een pagina uit het boekje.

Het boekje is samengesteld door Nico van den Broek van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. De foto’s zijn van Willem Jans.

Bekijk ook het basisrecept voor pannenkoek uit het boekje.