Bananenpannenkoeken

Een recept van de Tjaskers Meestersveen en Bollenveen Zeijen

Bereiden

  • Splits de eieren.
  • Roer het pannenkoekenmeel, de eierdooiers, het zout, het mineraalwater en de geraspte citroenschil door elkaar tot een glad beslag.
  • Maak de bananen met een vork fijn en voeg het citroensap toe.
  • Schep de bananen door het beslag. Klopt de eiwitten stijf en voeg ze als laatste aan het beslag toe.
  • Verhit wat boter in een koekenpan.
  • Schep een lepel beslag in de pan, laat het beslag uitvloeien en bak de pannenkoeken aan beide zijden gaar en goudkleurig.
  • Serveer met suiker, of een fruitsalade. Gevuld met ijs (ook heerlijk).

Eet smakelijk!

Ingrediënten

2 eieren
200 gram pannenkoekenmeel
3 dl mineraalwater
1/2 theelepel zout
1,1/2 theelepel citroenschil
4 bananen
sap van 1/2 citroen
boter om te bakken

Mijn favoriete pannenkoek

Dit recept komt uit het boekje Mijn favoriete pannenkoek. Dit is een boekje dat een aantal jaren uitgegeven is ter gelegenheid van de 25ste Drentse Molendag. Elke Drentse molen heeft een speciaal recept aangeleverd. Bovenstaand plaatje is een pagina uit het boekje.

Het boekje is samengesteld door Nico van den Broek van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. De foto’s zijn van Willem Jans.

Bekijk ook het basisrecept voor pannenkoek uit het boekje.