Cursus molengids in Drenthe

K&C Drenthe en het Gilde van Vrijwillige Molenaars gaan molengidsen opleiden. De molengidsen kunnen de molenaars ondersteunen door bezoekers rond te leiden.

Wordt u ook altijd zo enthousiast van die prachtige molens in Drenthe?

Van draaiende wieken, de geur van versgemalen graan? Wilt u meehelpen om de kennis over molens te verspreiden? Hand-en-spandiensten verrichten samen met de molenaar? Rondleidingen verzorgen voor molenbezoekers van jong tot oud? Behulpzaam zijn bij het organiseren van leuke molenactiviteiten?
Dan is de opleiding tot vrijwillig molengids misschien iets voor u!

Start in maart 2017

K&C Drenthe en het Gilde van Vrijwillige Molenaars in Drenthe starten met deze opleiding in maart 2017. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal de cursus in molen Hazewind te Gieten of molen Woldzigt te Roderwolde gegeven worden. De deelnemers krijgen na afloop van de opleiding een certificaat waarmee zij als molengids kunnen worden ingezet op verschillende molens.

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit 5 dinsdagavonden (7 t/m 28 maart) en 1 “terugkom”-avond op 2 mei; onderwerpen als geschiedenis, werking en omgeving van de molen maar ook klantvriendelijkheid, veiligheid en rondleiden komen aan de orde in zowel theorie als praktijk.
Voor deze cursus is de eigen bijdrage € 20,=

Wilt u deze cursus volgen?

Neem voor meer informatie contact op via mail met Nico van den Broek of telefonisch: 0592-399639

Foto: Molen Hazewind Gieten, Nico van den Broek