De Drentse Molentocht

De Drentse Molentocht is verschenen! Een kleurrijke uitgave van twintig pagina’s boordevol informatie over onze Drentse molens en een ontdekkingstocht langs prachtige gebieden in Drenthe. Het blad is speciaal geschreven voor de toerist die naar Drenthe wil komen of hier verblijft. Met mooie verhalen, teksten en tips wekken we de interesse om onze molens te bezoeken. Elke molen ontvangt binnenkort een aantal exemplaren.

Een tocht langs de molens

Aan de hand van de kaart van Drenthe wordt de lezer meegenomen in verhalen over een breed scala aan onderwerpen zoals de molenaar, de historie, de winkels en graansoorten. In elk artikel lichten we een paar molens uit en geven we tips over activiteiten in de buurt. Voor het fotomateriaal konden we grotendeels putten uit de voorraad foto’s die we hebben van Roelof Kooiker, een aantal foto’s komt van andere bronnen.

Waarom deze molenspecial?

De Molenstichting zet zich met steun van de Provincie Drenthe in om de molens toeristisch meer waarde te geven. We zijn druk in overleg over bijdrages van de Provincie voor het uitvoeren van het masterplan. Op zoek naar meer bekendheid is promotie en pr een belangrijke factor. We hebben contact gezocht met het Drenthe Magazine. Dat magazine verschijnt drie keer paar jaar in een oplage van 40.000 exemplaren en is te koop in de betere boekhandel in Nederland. De molenspecial verschijnt als bijlage bij de voorjaarseditie. Iedereen die het Drenthe Magazine koopt krijgt de molenspecial er gratis bij. Vanaf april is er op deze manier landelijke aandacht voor onze molens.

Niet alleen in de boekhandel

Bovenop de oplage van 40.000 stuks als advertorial in het Drenthe Magazine zijn vijfduizend extra exemplaren van de molenspecial gedrukt. Een groot deel van die bladen wordt verspreid bij toeristische punten in Drenthe: Toeristische Informatiepunten, recreatiebedrijven en horecagelegenheden. Bij elke molen wordt een setje van de Drentse Molentocht gebracht. Het blad kan gratis meegegeven worden aan bezoekers van de molen: een mooie weggever.

Veel medewerking

Voor het maken van het blad hebben Geert Roeles en Géke Mennink een rondje langs Drentse gemeentes en instanties gemaakt. De eerste gesprekken over de plannen met de vraag om geld beschikbaar te stellen zijn vanaf augustus 2017 gevoerd. Het idee van het magazine is heel positief ontvangen en iedere instantie heeft financieel bijgedragen. Waarvoor hartelijk dank. De Molenstichting vat het op als een goed teken: de toeristische waarde van de molen wordt door al deze organisaties onderkend!

De Drentse Molentocht is mogelijk gemaakt door

Gemeente Coevorden, Gemeente Emmen, Gemeente Tynaarlo, Gemeente Aa en Hunze, Gemeente Noordenveld, Gemeente Westerveld, Gemeente Meppel, Gemeente de Wolden, Gemeente Hoogeveen, het Recreatieschap en het Drentse Landschap.

Uitgever: Drenthe Magazine.