3,5 miljoen extra voor molenbehoud

Minister Van Engelshoven steunt de komende jaren het molenbehoud met een extra bedrag van 3,5 miljoen euro. De cultuurminister stelt dit geld beschikbaar aan het Molenfonds van De Hollandsche Molen. Met dit geld kunnen nog dit jaar elf restauraties begonnen worden. Daarnaast zijn er nu middelen beschikbaar voor een 50 kleinere molenrestauraties de komende drie jaar. Directeur Nicole Bakker van De Hollandsche Molen is bijzonder blij met deze toekenning. ”De subsidie is een erkenning van het molenbelang in Nederland én een geweldige steun in de rug voor het Molenfonds. Dankzij dit fonds krijgen eigenaren straks nog maar met één loket te maken voor de instandhouding van hun molens.”

De Meule van Wassens een van de grote restauratieprojecten

Een van de molens die geld krijgt voor restauratie is een Drentse molen: de meule van Wassens in Zuidwolde. Henk Tissing, voorzitter van de stichting:  “Het bestuur en de vrijwilligers van Stichting De Meule van Wassens hebben verheugd gereageerd op het nieuws uit Den Haag. Hoewel de verdere details nog bekend gemaakt moeten worden, heeft Vereniging De Hollandsche Molen de initiatiefnemers in Zuidwolde bericht dat zij tot de 11 grote restauratieprojecten behoren waarvoor nu een substantiële bijdrage beschikbaar is gekomen. Dit betekent dat het restauratieplan, waaraan in de afgelopen periode volop is gewerkt, al snel in uitvoering genomen kan worden.”

Reactie De Hollandsche Molen

Nicole Bakker, directeur van De Hollandsche Molen: ”Deze subsidie is een erkenning van het molenbelang en een steun in de rug van het Molenfonds”. Meer informatie en een link naar de brief van de minister is te lezen op www.molens.nl

Foto: Meule van Wassens Zuidwolde, maart 2016, door Kees Vanger