Eindejaarsbijeenkomst groot succes

Voor de tweede maal heeft Molenstichting Drenthe een eindejaarsbijeenkomst georganiseerd. Dit maal in Emmer-Compascuum, locatie molen Grenszicht.  Onder de 45 belangstellende waren de donateurs, molenaars  en molenliefhebbers naar de molen gekomen. Voorafgaande was een ieder in de gelegenheid om de molen, het museum en een groot aantal op schaal gemaakte stoommachines te bekijken.

Praatjes, een toost en spek(ke)dikken

Om 15.00 uur werden wij verwelkomt door het bestuur van de molen Grenszicht. Voorzitter Geert Roeles Molenstichting Drenthe bedankte in zijn jaarrede Maint Noordhoek voor de vele jaren van zijn inzet en organisatie van de Drentse Molendag. Voorzitter Harm Jansen van het Drentse Gilde van Vrijwillige Molenaars noemde het nomineren van het “Ambacht Molenaar” door de Unesco een geweldige opsteker, voor de molenaars en de molens. Na deze woorden werd een toost uitgebracht op het komende molenaar 2018. Onder het genot van een hapje en een drankje en de versgebakken spekkedikken, was het een gezellige en goede bijeenkomst. Zeker voor herhaling vatbaar.

Spekkedikken: een eindejaarslekkernij. Zoet en hartig tegelijk. Gemaakt van roggemeel en gebakken in een wafelijzer. Kijk eens bij dit recept.