Gemeente Coevorden draagt zeven molens over aan Het Drentse Landschap

De gemeente Coevorden zal op 6 december aanstaande haar molens officieel overdragen aan Stichting Het Drentse Landschap. De overdracht van de molens aan Het Drentse Landschap vindt in fases plaats. Op 6 december vindt de overdracht plaats van twee van de molens; de Jantina Helling in Aalden en de Bente in Dalen. Na de Jantina Helling en de Bente, zullen De Arend in Coevorden, Jan Pol in Dalen, De Hoop in Wachtum, De Hoop in Sleen en de Albertdina in Noord-Sleen volgen. Het is de bedoeling dat alle molens op 1 december 2020 zijn overgedragen.

Beide partijen hebben duidelijk aangegeven dat lopende afspraken rond de molens in stand moeten en zullen blijven.  Lokale gebruikers, vrijwilligers, molenaars en andere belanghebbenden blijven op dezelfde wijze betrokken en blijven hun werkzaamheden doen, ook na de overname door Het Drentse Landschap.

Programma op 6 december

Rond de overdracht van de eerste twee molens is een programma samengesteld. Om 12:30 uur wordt gestart met een samenkomst in ‘t Hoes van Hol-an in Oud-Aalden en het programma wordt afgesloten door de ondertekening van de officiële overdrachtsformulieren aan de voet van de Jantina Hellingmolen. Die dag wordt ook het startsein gegeven voor een tekenwedstrijd die is uitgeschreven voor de leerlingen van alle basisscholen in de gemeente Coevorden. Zij worden uitgedaagd om hun eigen ontwerp voor een molen te maken. Degene die de mooiste tekening maakt, krijgt met de hele klas een rondleiding en in molen en gaat daar kniepertjes bakken met het meel van de molen.
30 november 2018

Bron: Drents Landschap
Foto’s: Vincent Mepschen.

Wethouder Jeroen Huizing draagt symbolisch met kleine molentjes de eerste molen Jantina Helling in Aalden over aan directeur Sonja van der Meer van Drents Landschap.