Gevulde pannenkoeken met avocadosaus

Een recept van De Hoop Norg

Bereiden groentemix

  • In olijfolie de kleingesneden ui, stukjes groene paprika, en courgettes roerbakken totdat de courgettes enigszins zacht worden.
  • Kleingesneden paprika aan deze groenten toevoegen en nog even roerbakken.
  • Voeg Mexicaanse kruiden naar smaak toe.
  • Gare mais en kidneybonen toevoegen.
  • Goed doorroeren, proeven en eventueel nog wat Mexicaanse kruiden er aan toe voegen.

Vervolg

  • Maak het beslag voor pannenkoeken volgens het basisrecept. Bak de pannenkoeken aan beide zijden gaar en lichtbruin.
  • Smeer een kant van de pannenkoek in met een dun laagje yoghurt.
  • Leg over de gehele middenlijn van de pannenkoek een hoeveelheid van de groentemix en vouw de pannenkoek dubbel.
  • Leg de dubbelgevouwen pannenkoek op een ovenplaat. Strooi de geraspte oude kaas over de pannenkoeken en schuif de plaat in het midden van de voorverwarmde oven (180º).
  • Schil een rijpe avocado en verwijder de pit. Pureer het vruchtvlees samen met 50 gram roomkaas en maak de puree op smaak met wat citroensap.
  • Neem de plaat uit de oven als de kaas op de pannenkoeken goed gesmolten is.
  • Leg de pannenkoeken op een bord en voeg een portie avocadopuree toe.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

eieren
1 kg. pannenkoekenmeel
5 dl. melk
5 dl. lauw water
1 mespuntje zout
yoghurt
geraspte oude kaas
groentemix*
50 gram roomkaas
1 avocado
citroensap
boter om te bakken

*ui, groene en rode paprika, courgettes, gare mais en rode kidneybonen (blik) en mexicaanse kruiden

Mijn favoriete pannenkoek

Dit recept komt uit het boekje Mijn favoriete pannenkoek. Dit is een boekje dat een aantal jaren uitgegeven is ter gelegenheid van de 25ste Drentse Molendag. Elke Drentse molen heeft een speciaal recept aangeleverd. Bovenstaand plaatje is een pagina uit het boekje.

Het boekje is samengesteld door Nico van den Broek van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. De foto’s zijn van Willem Jans.

Bekijk ook het basisrecept voor pannenkoek uit het boekje.