Help ‘de Meule van Wassens’ weer malen

Ook dit jaar organiseren de Bank Giro Loterij en de Hollandsche Molen de molenprijs, met maar liefst een record bedrag van 95 duizend euro.

Er zijn voor dit jaar vijf molens die strijden voor de hoofdprijs. In Drenthe gaan wij uiteraard stemmen op de molen van Wassens in Zuidwolde.

Vrijdagmiddag 31-8-2018 arriveerde een delegatie bij de molen voor de officiële bekendmaking dat de molen kandidaat is voor de molenprijs 2018. De juryvoorzitter gaf in haar toespraak aan, dat het duidelijk te zien is dat deze molen nodig hersteld moet worden.

De werkgroep die al veel werk verricht heeft, moet nu echt aan de slag, om de benodigde stemmen binnen te halen. Na alle toespraken is het spandoek onthuld, met daarboven de nu al gerestaureerde molenbaard.

Breng uw stem uit

Vanaf zaterdag 1 september 2018 om 10.00 uur t/m maandag 1 oktober 2018 om 12.00 uur kan het publiek zijn stem uitbrengen, ga naar molenprijs.nl/demeulevanwassens hiervoor hoeft u de deur niet uit, vanuit uw luie stoel, kunt u uw stem uitbrengen. Na het uitbrengen ontvangt u een bericht, om uw stem te bevestigen, na dat u uw stem heeft bevestigd, maakt u kans op een luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van 450,–. Bovendien is elke stem 1 euro waard, maar in Zuidwolde, gaan ze voor de hoofdprijs.

De molen

Er is veel geschreven en gezegd over deze molen, er is jaren gewerkt aan het verwerven van de molen en het leek mis te gaan, maar uiteindelijk is het dan toch gelukt. De molen is nu ondergebracht in een stichting. Bij het zien van de molen is het duidelijk dat er heel veel moet gebeuren. De molen is genomineerd en als de molenprijs gewonnen wordt kan met dat bedrag een deel van de restauratie worden uitgevoerd.