Help de Vlijt in Meppel aan een nieuw gebit

Molen De Vlijt in Meppel heeft € 5.000 nodig om de molen weer zoals vroeger echte Meppeler mosterd te laten malen. Met de slogan ‘Een nieuw gebit voor voor molen De Vlijt’ is de Stichting Stadskorenmolen De Vlijt op molenfonds.nl een crowdfundingactie begonnen. Er is al ruim € 2.600 binnengehaald. Meer dan de helft! Helpt u mee het laatste gat in het gebit te vullen?

Meerdere acties

Met de actie probeert de stichting geld in te zamelen om het bovenwiel van de ontbrekende kammen (het gebit) te voorzien, zodat de molen weer kan malen. Dit doet zij op allerlei creatieve manieren. Zo geeft binnenkort een 12-jarige pianist een speciaal concert waarvan de opbrengst naar de molen gaat.

Help mee! Ga naar molenfonds.nl

Meer weten en een bijdrage geven? Ga naar molenfonds.nl. Als beloning wordt de naam van iedere gulle gever op een (oude) molenkam vermeld die in de molen komt te hangen. Mocht het streefbedrag worden gehaald dan verdrievoudigt De Hollandsche Molen deze bijdrage tot €15.000,-
Dankzij financiële hulp van de gemeente Meppel wordt De Vlijt dit jaar verder voorzien van de overige molenonderdelen die nodig zijn om de molen op de wind te laten malen.

Bron: nieuwsbrief Vereniging de Hollandsche Molen