Kaiserschmarren

Een recept van de molen Makkum in Beilen

Bereiden

  • Doe de eierdooiers met de suiker in een kom en roer dit met een mixer tot een glad en romig mengsel. Voeg het pannenkoekenmeel er beetje bij beetje toe samen met afwisselend de melk, gesmolten boter en het zout
  • Klop het eiwit met een snufje zout en de vanillesuiker stijf, schep het stijfgeklopte eiwit samen met de geweekte rozijnen voorzichtig door het beslag
  • Verhit de boter in de braadpan en bak hierin een pannenkoek van dit mengsel aan beide kanten goudgeel. Vervolgens snijd je deze pannenkoek (Schmarren) in stukjes, laat deze nog even doorbakken
  • Doe de Schmarren op een bord en bestrooi het met poedersuiker. Eventueel kan men de Schmarren ook serveren met appelcompote, jam, gemengde vruchten en/of ijs

Eet smakelijk!

Ingrediënten

250 gram pannenkoekenmeel
5 eieren
80 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1,25 dl melk
60 gram boter
snufje zout
100 gram rozijnen poedersuiker

Mijn favoriete pannenkoek

Dit recept komt uit het boekje Mijn favoriete pannenkoek. Dit is een boekje dat een aantal jaren uitgegeven is ter gelegenheid van de 25ste Drentse Molendag. Elke Drentse molen heeft een speciaal recept aangeleverd. Bovenstaand plaatje is een pagina uit het boekje.

Het boekje is samengesteld door Nico van den Broek van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. De foto’s zijn van Willem Jans.

Bekijk ook het basisrecept voor pannenkoek uit het boekje.