Meppeler molenstenen gevonden in Zeewolde

Er zijn van die dagen dat álles mee zit. Molenaar Kees Vanger had dat dinsdag. De zoektocht naar oude molenstenen bracht hem, John Pragt en Jac Sieben naar een verloren plekje in Zeewolde.

Twee knoeperds

Daar lagen ze. Twee onverwoestbare knoeperds van stenen. Te wachten in het land, overwoekerd, terwijl de tijd voorbij gleed. Zijn hart maakte een sprongetje. „Die moet thuiskomen.”

Zoektocht

Al langere tijd was Kees Vanger, maar zeker ook John Pragt (82) en andere molenliefhebbers met hen op zoek naar oude molenstenen, die waren verwijderd na modernisering van molen De Vlijt. Ruimte om ze er te bewaren was er destijds niet. Ze verdwenen uit beeld. Meegenomen door vrachtschepen die bij de molen aan de Sluisgracht lagen en overboord gegooid in de Zuiderzee, zo was de gedachte.

Nu zijn er dus twee molenstenen gevonden in Zeewolde. Een blijft daar, een komt naar Meppel. Meer weten? Lees het op de website van de Meppeler Courant.

Foto: Kees Vanger. Op de foto Jac Sieben, John Pragt en Bouwe van der Weide bij een van de oude molenstenen van molen De Vlijt.