Molen de Arend “mooi gezet”

Het versieren, oftewel het pavoiseren van molens is al een oud gebruik. Bij heugelijke gebeurtenissen van de molenaar of (nationale) feesten in stad of dorp werd de molen versierd. De molenwieken worden, net als vroeger, in kruis gezet (overhek) waarbij de roeden worden versierd met mooimakersgoed.

Toen de vraag kwam of het mogelijk was om een bruidsreportage op de molen in Coevorden te maken, leek het ons een unieke gelegenheid om de molen hiervoor mooi te zetten.

Op vrijdag 10 juni 2016 was het dan zover, Daniël en Nathalie Schonewille uit Coevorden gaven elkaar het jawoord. Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis hebben de molenaars de molen op authentieke wijze mooi gezet. Zo zijn de zeilen door de wieken gevlochten en op de bovenste uiteinden harten gemaakt. Tussen de wieken zijn 4 draden gespannen met elk 6 vlaggen die van vooraf gezien de kleuren rood-wit-blauw dragen. Achterop de kap staat ook nog een grote Nederlandse driekleur. De foto is gemaakt door Jorrin Hulst van JH Production.