Musical Op de vleugels van de wind

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Molen Nooit Gedacht in Veenoord wordt een musical gespeeld.  Op de vleugels van de wind’  is een bijzonder schouwspel waarin het verhaal van molenaar Meindert Mulder verteld en gezongen wordt.

Harm Dijkstra

De musical is geschreven door Harm Dijkstra, onder andere bekend van het RTV Drenthe programma Hemmeltied en van cabaretduo Harm en Roelof. Harm Dijkstra heeft de musical geschreven voor molen de Hoop in Sleen en bewerkt voor Nooit Gedacht. De musical in Sleen is in 2014 uitgevoerd. Regie in Veenoord is in handen van Liesan Masselink-Vugteveen.

Vrijwilligers

De musical wordt gespeeld door meer dan 100 vrijwiligers uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord of directe omgeving, waaronder de deelnemende koren: Sing for Fun, Octavia en de Naoberzangers, de toneelverenigingen: Winivé, SMGNA en Maskerade. Daarnaast wordt het gezelschap aangevuld met spontaan aangemelde vrijwilligers en een aantal leerlingen van de basisscholen.

Meer informatie

Er zijn drie uitvoeringen. Op vrijdagavond 16 en zaterdagavond 17 september om 19 uur en zondagmiddag 18 september om 14.30. Meer weten? Reserveren? Kijk op www.nieuwamsterdamveenoord.nl.

 Bovenstaande foto is een sfeerbeeld van de musical in Sleen, foto van Boudewijn Benting.