Nationale molendag: de molens in het nieuws

Het weekend van 13 en 14 mei was het Nationale Molendag. Zoals aangekondigd waren er verschillende activiteiten bij de Drentse molens. Een aantal molens was in het nieuws, vanwege bijzondere activiteiten of omdat een verslaggever op pad ging. Het Dagblad van het Noorden schreef een artikel: Veel molens komend weekend opent tijdens Nationale Molendag. In het artikel veel aandacht voor korenmolen de Zwaluw in Oudemolen. Leest u mee met alle nieuwsberichten?

Aa en Hunzemolens

Nationale Molendag bood zaterdag veel vertier in en bij de vier molen die de gemeente Aa en Hunze rijk is. In Gieten was Molen Hazewind het middelpunt van acties voor de SamenLoop voor Hoop die op 17 juni plaatsvindt in Gieten. Lees meer in de Asser Courant: Molendag levert mooi bedrag op voor SamenLoop voor Hoop Gieten

Museummolen Jan Pol in Dalen

Bernd Otter van het Dagblad van het Noorden ging op pad en sprak met de vrijwilligers van museummolen Jan Pol. Lees meer op de website van het Dagblad van het Noorden: Bij een dorp hoort toch een molen?

Heidebloem Erica en Nooit Gedacht Veenoord

Verslaggever Henk van Klazienaveen Lokaal bezocht de Heidebloem en Nooit Gedacht en trok de conclusie: Al met al: deze molendag(en) voorzien nog steeds in een behoefte om iets te kunnen zien van wat onze voorvaderen voor kennis en kunde in huis hadden. Zie www.klazienaveenlokaal.nl.

De Zwaluw Oudemolen

Kornemolen de Zwaluw in Oudemolen vierde haar 180jarige verjaardag met veel extra activiteiten. Op de website is een impressie te zien:  www.oudemolendezwaluw.nl

Foto bij dit artikel: Dagblad van het Noorden