Normandische appelpannenkoek

Bereiden

  • Doe het pannenkoekenmeel met het zout in een kom.
  • Maak in het midden een kuiltje en breek hierin het ei.
  • Voeg de helft van de melk toe en roer van het midden uit tot een soepele, gladde massa.
  • Voeg al kloppend, langzaam de rest van de melk toe.
  • Laat de boter in een flinke koekenpan lichtbruin worden en giet de helft van het beslag erin.
  • Laat het op een matig vuur gaar worden en strooi dan de appel, de rozijnen, citroensap en basterdsuiker erover.
  • Giet het overige beslag erop, schuif de koekenpan in een matig verwarmde oven en laat hierin de bovenkant gaar en lichtbruin worden.
  • Serveer de pannenkoek met half stijfgeklopte zoete room of basterdsuiker.

Ingrediënten

100 gram pannenkoekenmeel
2,5 dl. melk
1 ei
1 fijngesnipperde zachtzure appel
25 gram rozijnen
1 eetlepel basterdsuiker
citroensap
zout

pannenkoekenrecept Woldzigt Roderwolde

Mijn favoriete pannenkoek

Dit recept komt uit het boekje Mijn favoriete pannenkoek. Dit is een boekje dat een aantal jaren uitgegeven is ter gelegenheid van de 25ste Drentse Molendag. Elke Drentse molen heeft een speciaal recept aangeleverd. Bovenstaand plaatje is een pagina uit het boekje.

Het boekje is samengesteld door Nico van den Broek van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. De foto’s zijn van Willem Jans.

Bekijk ook het basisrecept voor pannenkoek uit het boekje.