Pannenkoeken met aardbeien en karamelsaus

Een recept van De Hazewind Gieten

Bereiden

  • Maak in het midden van het pannenkoekenmeel een kuiltje, breek daarin de hele eieren en voeg de olie toe.
  • Alles geleidelijk met het meel vermengen, vervolgens de melk er zachtjes bijgieten.
  • Het zout en de suiker toevoegen en goed vermengen om een glad deeg te krijgen.
  • De aardbeien wassen en de steeltjes verwijderen, ± 150 gram van de aardbeien pureren, de rest in vieren snijden.
  • De aardbeienpuree, stukjes aardbei, de suiker en de citroenschil vermengen.

De karamelsaus maken:

  • Doe de suiker en het water in een steelpan.
  • Suiker en water verwarmen en laten kleuren tot een blonde karamel, dan langzaam de verse room toevoegen en goed roeren.
  • De amandelen in een droge koekenpan roosteren en bij de karamelsaus voegen.
  • De pannenkoeken bakken, vul deze pannenkoeken met het lauwe aardbeienmengsel.
  • Op een bord leggen en overgieten met de warme karamelsaus met amandelen.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

125 gram pannenkoekenmeel
2 eieren
2 dl melk
2 eetlepels olie
1 snufje zout
1 zakje vanillesuiker

Vulling:
500 gram aardbeien
2 eetlepels suiker
1 koffielepel geraspte citroenschil

Karamel:
100 gram suiker
3 eetlepels water
1 dl verse room
100 gram gepelde amandelen

Mijn favoriete pannenkoek

Dit recept komt uit het boekje Mijn favoriete pannenkoek. Dit is een boekje dat een aantal jaren uitgegeven is ter gelegenheid van de 25ste Drentse Molendag. Elke Drentse molen heeft een speciaal recept aangeleverd. Bovenstaand plaatje is een pagina uit het boekje.

Het boekje is samengesteld door Nico van den Broek van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. De foto’s zijn van Willem Jans.

Bekijk ook het basisrecept voor pannenkoek uit het boekje.