Pannenkoeken met chaumes

Een recept van de Paisermeul in Peize

Bereiden

  • Voor het bakken van de pannenkoeken smeert u de pan in met wat olie en warmt u ze op.
  • Schenk een polleple beslag in de pan en verdeel het deeg over het oppervlak.
  • Wanneer de eerste kant redelijk is gebakken – het deeg is in het midden gestold – draait u de pannenkoek om
  • Snijd 2 tot 3 plakjes van de Chaumes (met de korst) en leg die op de pannenkoek in de pan.
  • Laat de kaas even smelten.
  • Vouw de pannenkoek dicht en serveer deze.

Voor de fijnproevers

  • Giet een beetje honing op de dichtgevouwen pannenkoeken. Het samengaan van de zoet honing en het sterke karakter van de Chaumes bezorgt de pannenkoeken een heel bijzondere smaak.
  • U kunt de pannenkoeken serveren met wat sla en een glas rode wijn, bijvoorbeeld een Bordeaux.
  • Ook kunt u de pannenkoek voor consumptie garneren met snippers walnoten!

Eet smakelijk!

Ingrediënten

200 gram chaumes
250 gram pannenkoekenmeel
5 dl. melk
3 eieren
bier
olie
honing

Chaumes
Chaumes – een kaasje uit het zuiden van Frankijk

Mijn favoriete pannenkoek

Dit recept komt uit het boekje Mijn favoriete pannenkoek. Dit is een boekje dat een aantal jaren uitgegeven is ter gelegenheid van de 25ste Drentse Molendag. Elke Drentse molen heeft een speciaal recept aangeleverd. Bovenstaand plaatje is een pagina uit het boekje.

Het boekje is samengesteld door Nico van den Broek van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. De foto’s zijn van Willem Jans.

Bekijk ook het basisrecept voor pannenkoek uit het boekje.