Recordpoging molens draaien

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het jubileumjaar van het Gilde zijn gestart. In 2022 bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars namelijk 50 jaar. Eén van de activiteiten is een recordpoging molens draaien.

Record Poging Molens Draaien 9 april 2022

Het Gilde van Vrijwillige Molenaars (GVM) viert in 2022 het 50-jarig jubileum. Alle activiteiten staan in het teken van het ambacht van de molenaar.

We willen op 9 april 2022 tussen 11.00 en 12.00 uur zoveel mogelijk molens tegelijk laten draaien.

De molen hoeft niet in het werk te staan, je mag ook “voor de prins“ draaien. Aan dit record willen we natuurlijk ook media-aandacht geven en daarom is het nodig dat je van tevoren aangeeft of je mee doet en op welke molen. Een overzicht van alle molenaars die aangeven mee te doen wordt op de website van het GVM geplaatst.Verder hebben we plannen om foto’s van alle molenaars die meedoen te verwerken in een mozaïek. Daartoe hebben we dus een foto nodig van de molenaars die meedoen.

Laat via e-mail weten of je meedoet, met welke molen en vermelding van je naam en een mooie foto van jou met het liefst jouw molen op de achtergrond. Deze e-mail kun je sturen naar: molenaarsrecord@gmail.com

Wil je graag deel uitmaken van het gezamenlijke mozaïek dan ontvangen we graag jouw foto voor 1 oktober 2021 in verband met de voorbereidingen voor het maken van het mozaïek. Eind maart 2022 sturen wij de deelnemende molenaars nog een herinnering. Op 9 april 2022 na de recordpoging ontvangen wij graag een email met de bevestiging dat je hebt meegedaan zodat het record definitief vastgesteld kan worden.

Wanneer het record staat bestaat de mogelijkheid om in de toekomst zelfs een poging te doen om in het Guinness Book of Records te komen!