Rolder molen doet mee aan lichtjesroute

Boeren en tuinders in de omgeving van Rolde hebben een verlichte autoroute uitgestippeld om hun bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Mensen kunnen de route met hun eigen auto rijden en gaan daarbij langs of zelfs over het terrein van de landbouwbedrijven. Het rijden van deze route is een alternatief voor de zomers Boerenfietsroute die jaarlijks gehouden wordt. Die kon dit jaar vanwege niet doorgaan.

Gratis zakken tarwemeel bij Rolder molen

Molenaar Henk Wilms van de Molen van Rolde deelt gratis zakken tarwemeel uit aan mensen die met de auto langs de molen rijden. Met een sneeuwschep reikt hij de zakken aan, om de anderhalve meter afstand te bewaren. “Ik geef het meel gratis en voor niets weg zodat de mensen eens kennismaken met wat er hier gebeurt”, zegt de molenaar.

Het is volgens Wilms belangrijk dat de mensen zien wat de agrarische sector allemaal doet en wat voor producten er uit de regio komen. “Met de Lichtjesroute willen we de boeren weer eens in een beter daglicht zetten. Bepaalde delen van de samenleving kijken wel eens negatief tegen de sector aan en dat is vaak helemaal niet terecht. Men weet er gewoon onvoldoende van”, denkt de molenaar.

Reportage op RTV Drenthe

Hjalmar Guit van RTV Drenthe maakte een mooie reportage, waarin Henk Wilms ook aan het woord is. Zie www.rtvdrenthe.nl