Spaanse poffertjes met kaneelijs

Een recept van de Molen van Rolde

Bereiden

  • De appels in kleine reepjes snijden.
  • De kwark met het ei in een kom doen en glad roeren.
  • Al roerend eerst de kaneelpoeder toevoegen, daarna het pannenkoekenmeel toevoegen.
  • Deze massa tot een glad geheel mengen en een half uur in de koelkast laten opstijven.
  • Met een lepel 16 mooie bolletjes maken en deze 5 minuten frituren (olie op 160 °C).
  • Deze poffertjes met honing insmeren en 5 minuten in de oven op 100 °C leggen.
  • Ondertussen de appelringen even iets aanbakken in de koekenpan.
  • Leg een bol kaneelijs midden op het bord met daaromheen de poffertjes en de appelschijf.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

1 bakje vanillekwark
1 ei
1 dessertlepel kaneelpoeder
1 dessertlepel honing
500 gram pannenkoekenmeel
4 appels in ringen
kaneelijs

Mijn favoriete pannenkoek

Dit recept komt uit het boekje Mijn favoriete pannenkoek. Dit is een boekje dat een aantal jaren uitgegeven is ter gelegenheid van de 25ste Drentse Molendag. Elke Drentse molen heeft een speciaal recept aangeleverd. Bovenstaand plaatje is een pagina uit het boekje.

Het boekje is samengesteld door Nico van den Broek van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. De foto’s zijn van Willem Jans.

Bekijk ook het basisrecept voor pannenkoek uit het boekje.