Stichting molen Nooitgedacht dreigt zichzelf op te heffen

bron: Emmen.nu

Nooit Gedacht, Veenoord

Veenoord – Het is vijf voor twaalf voor de beheerstichting van molen Nooitgedacht in Veenoord. Sinds september zitten ze namelijk te springen om nieuwe bestuursleden. Bij het uitblijven van nieuwe aanwas, zet de stichting er aankomende maandag tijdens een vergadering een punt achter.

Het is niet de eerste keer dat de stichting handjes te kort komt. In januari uitte het platform op Facebook een hartenkreet: drie van de vijf bestuursposten waren ingevuld en dat bood te weinig juridisch draagvlak om door te gaan. Kort na die oproep kwamen er voldoende aanmeldingen binnen om door te gaan. Na driekwart jaar is de stichting weer terug bij af, verzucht bestuurslid Arie Hollander. ‘We lopen weer tegen hetzelfde probleem. Twee van de vier nieuwkomers zijn alweer opgestapt, omdat ze het toch te druk hebben met andere dingen.

Nieuw bloed

Voor een van hen werd snel weer een vervanger gevonden, maar onlangs kondigde voorzitter Gerard de Haan aan ook te willen stoppen en wel op 31 december. ‘Gerard heeft tijdens een voor het bestuur moeilijke periode tijdelijk die taak op zich genomen. Hij zit er alweer enkele jaren en hij vond dat het tijd werd voor nieuw bloed.’ Met zijn vertrek blijven er drie man over in het bestuur. En dat is te weinig, aldus Hollander.

Geen activiteiten meer

Met het verdwijnen van de stichting komt er ook een streep door het activiteitenprogramma. ‘De molen blijft wel bestaan, hoor. Ik lees ook berichten op Facebook van mensen die denken dat Nooitgedacht wordt afgebroken. Dat is dus niet zo.’ Het afgelopen jaar werd er aandacht besteed aan Palmpasen en vonden er exposities en een optreden plaats van singer-songwriter Stephanie Struijk. ‘Dergelijke dingen houden op te bestaan, inclusief de kunst- en cultuurroute.’

Bruidsschat

De molen is in eigendom van de Molenstichting Drenthe, die momenteel bekijkt of de molen ook overgedaan kan worden. ‘In dat geval moet er waarschijnlijk een bruidsschat in en de stichting zit wat dat betreft niet ruim in de centen. Maar dat is aan de stichting.’

Mensen die in het bestuur willen kunnen zich onder meer aanmelden via Facebook van Molen Nooitgedacht.